Да знаем симптомите на рак на дебелото черво е от значение. Тези признаци не винаги са забележими, но всеки може да се научи как се чувстват и как изглеждат. На първо място, трябва да сте по-запознати с някои неща по отношение на дебелото черво, тъй като това ще ви помогне да знаете какви са симптомите на рак на дебелото черво и как може да се почувстват.

През дебелото черво преминават погълнатите хранителни вещества и вода в храносмилателната система. То е дълго около 1,83 м. Последните 15.24 см. са на аналния канал и ректума. Дебелото черво премахва отпадъците от тялото, чрез изпражненията.

Има няколко признака за рак на дебелото черво, но те не са очевидни в началото на етапа. Това е причината, поради която хората, които са над петдесет трябва да правят проверка редовно. Има два основни типа симптоми за рак на дебелото черво. Местните симптоми повлияват на червата, а също и на дебелото черво. Появява се дискомфорт в коремната област, запек и диария. В изпражненията може да има светло или тъмно червена кръв и те могат да бъдат по-тънки. Вторият тип са системни симптоми, които засягат цялото тяло, като се наблюдава намаляване на теглото. Този вид включва и загуба на апетит, прекомерна умора, анемия, жълтеница  и повръщане.

Всеки, който има някой от тези симптоми трябва да се консултира с лекаря си, независимо дали ги усеща само от няколко дни или седмици. По този начин може да бъде направено всичко необходимо по-рано да се защити здравето.

Подобни статии:

За децата и лекарствата
Какво е астигматизъм?
Киста на бъбрека – лечение и симптоми

Подобни статии


Остави коментар

© 2011 Bolestite.com ·