Диабетът е сериозно заболяване, което може да доведе до увреждане на почти всички органи и системи на човешкия организъм. Основната причина, която предизвиква неговата поява е нарушената микрофлора в организма. Това нарушение води до развитието на гъбички кандида.

Candida

Гъбичките кандида лесно се разпространяват по лигавицата на стомаха  и устната кухина. Инфекцията може да се разпространи по повърхността на кожата и влагалищната лигавица.

При здрав човек, гъбичките могат спокойно да виреят и с други чревни микроорганизми. При налично имунодефицитно състояние – инфекция, стрес или интоксикация на организма – те се размножават изключително бързо и нанасят поражения на лигавицата. Гъбичките предизвикват неприятни симптоми като – сърбеж, парене при уриниране, непривично влагалищно течение.

Лечение на гъбички кандида

Изследванията показват, че урогениталната кандидоза се развива и разпространява по различен начин при жени и мъже. Разпространението и развитието на заболяването е в пряка зависимост от мястото, на което се разпространява. Към лечение се пристъпва, след поставена точна диагноза и проведени подробни изследвания.

Кандидозата е упорито заболяване, което в процеса на лечение е възможно да се приспособи към противогъбичните препарати, което да доведе до неговата повторна поява. Провежда се терапия с витамини, включва се и физиотерапия, както и бифидобактерии.

Успешно лечение на кандидоза може да се проведе, ако се включат растения, които в състава си притежават активни противогъбични свойства.

Спомагателна терапия

Пригответе отвара от 2 с.л. хвойна, градински чай и бял равнец. Залейте сместа с 200 гр. вода и я оставете да поври на бавен огън, около 10 минути. Престоява 30 минути, след което се прецежда. В продължение на 3 месеца пийте по 50 гр. три пъти на ден след храна.

Много е важно как и с какво се храните. Нужно е да ограничите приема на тестени изделия, въглехидрати и алкохол. Изключете пълномасленото мляко, но не забравяйте киселото. То ще ви помогне да нормализирате микрофлората в организма. Приемайте витамини от група В; витамин С; препарати, съдържащи желяза, калции и фосфор.

Важно условие при борба с гъбички кандида е правилното съблюдаване на лична хигиена от страна и на двамата партньори. Това е изключително важно условие, за да се справите с канидозата.

 

Подобни статии:

Кърменето може да предпази майката от диабет
За да се справим с диабета, да започнем от краката
Причини и факти за безплодието

Подобни статии


Остави коментар

© 2011 Bolestite.com ·