Милиони хора по света имат проблеми с хъркането. Това е състояние, което се случва, когато  горните дихателни пътища са блокирани или стеснени или от мускулите на гърлото или от секрети от алергени. Ако хъркате, първото нещо, което трябва да направите е да посетите лекар.

Хъркането води със себе си срам и сериозни загуби. Не са един случаите на разводи, заради прекарани безсънни нощи от страна на партнора, поради това, че другият хърка. Вашите отношения са може би на ръба на пропастта, защото хъркате или съквартирантите ви си правят шега с вас. Какъвто и да е случаят, трябва да знаете, че хъркането може да бъде спряно и наистина няма да ви струва цяло състояние.

* Яжте около 3 до 4 часа преди лягане – Хранене преди лягане означава, че храносмилането няма да е пълно, налягането от не напълно смлятата храната ще окаже натиск върху диафрагмата, като едновременно упражнява натиск върху горните дихателни пътища. Това ще ви накара да хъркате неконтролируемо.

* Избягвайте да пиете алкохол преди лягане – Алкохола е депресант, а депресанта причинява релаксация на мускулите. Мускулите на горните дихателни пътища, няма да са спокойни и ще хъркате силно. Затова, избягвайте приема на алкохол преди сън.

* Спете на една страна или по корем – Спането на гръб, ще ви накара да хъркате. Долната челюст се отпуска надолу и това ще окаже натиск върху дихателните пътища.

* Отървете се от наднорменото тегло -  Тежките  хора хъркат. Започнете да правите упражнения. Те не само ще ви помогнат  да сте здрав и снажен, но и ще спрете да хъркате.

Подобни статии:

Ревматизъм – симптоми и лечение
Функции на пиридоксин
Киста на бъбрека – лечение и симптоми

Подобни статии


Остави коментар

© 2011 Bolestite.com ·