През студените зимни месеци, всички и малки, и големи, най-често се оплакват от болки в гърлото. Като разбира се по-често срещано е при децата. Често при подобно неразположение се появяват налепи, които затрудняват дишането и нормалното хранене.
Ако въпреки неприятното драскащо чувство, цялостното състояние е сравнително добро, може да приложите някои от известните бабешки илачи, и така да се спасите от невинаги полезния антибиотик или какъвто и да било синтетичен медикамент. Ето и няколко метода за лечение на налепите:
Медът е едно универсално средство, както за лечение, така и за укрепване на организма. Той и най-често е препоръчван при наличие на налепи по гърлото. Ако намерите прополис, както се нарича пчелният клей, можете да приготвите лек по следния начин.
Оставяте прополисът да се втвърди, най-сигурно в хладилника, а после го натрошавате. След това го прехвърляте в малко бурканче и смесвате с домашна ракия. Когато прополисът се разтвори, с памучен тампон, който сте напоили със сместта, мажете възпаленото гърло. Макар курсът на лечение да не е от особено приятните, сместа успешно обира налепите и премахва неприятното усещане.
Друг вариант е компресът с пчелен мед. Изключително лесен за приготвяне – на парче плат се разстила една супена лъжица мед, след което се поставя около гърлото, покрива се с найлон и леко се завързва, за да може компресът да престои цяло нощ.

Налепи по гърлото успешно се третират и чрез почистването им със сода за хляб. За целта е необходимо най-добре на пръстта да се постави сода, след което с нея да се намаже цялото гърло – всички налепи. Известно време не бива да се яде или пие нещо, а след това се изсмуква хапче с успокояващ за гърлото ефект, което би трябвало да свали полипите.

Подобни статии:

Плодове и зеленчуци в борбата срещу натрупалите се в организма токсини
Конски кестен
Високо кръвно - билки и диета

Подобни статии


Остави коментар

© 2011 Bolestite.com ·