Алергична хрема – хомеопатия

Хремата може да бъде не само алергична, но и инфекциозна, медикаментозна, остра и хронична, да протича с усложнения или без такива… Алергичната хрема е съпътствана с отделянето на количества хистамин (химичен медиатор) и в следствие на неговото действие, лигавицата на носа набъбва, което води до често кихане, запушване на носа, отделяне на прозрачен и воднист секрет. В отделни случаи алергичната хрема предизвиква зачервяване, сълзене и замъглено зрение. Бронхиалната обструкция е присъщо състояние за хремата.

алергична хрема

Причинителите на алергичната хрема най-често са: цветовете на дърветата (липа, акация, кестен), както и цветовете на пролетните цветя. Най-често срещаната алергия е алергия, причинена от полени.

Най-неприятна е хремата, която създава неразположение през цялата година. Това е хремата, която е придружена със сутрешни кихавици, предизвикани от неприятни изпарения във въздуха – лоша миризма, любим парфюм, влага.

Освен с неприятно кихане, хремата може е придружена и от сърбеж в носа, носоглътката и гърлото.

Преди да се пристъпи към лечение или облекчаване на неприятните усещания от хремата, е нужно да се определи с максимална точност към кой тип спада тя. Противоалергичните капки са най-масово използвания продукт за облекчаване на страданието. Изписват се и медикаменти под формата на таблетки, които се приемат през устата. Тяхното действие основно е насочено към овладяване на отделянето на хистамин и облекчаване на неприятните усещания – кихане, сърбеж, зачервяване на очите…

Често традиционните медикаменти дават странични ефекти и поради тази причина все повече хора, страдащи от алергична хрема, прибягват към лечение с хомеопатия. Хомеопатичните препарати успяват не само да облекчат страданието, но и да го премахнат завинаги. Укрепват имунната система и помагат на организма да се справи с други болести. Ефектът на хомеопатичните продукти е по-продължителен във времето и в същото време не съществува риск от появата на нежелани реакции. Хомеопатичното лечение изгражда устойчивост на организма и ограничава появата и развитието на болести и алергии.

 

Подобни статии:

Жълт кантарион срещу стрес и депресия
Пийте чай от мента и глог при магнитни бури
Как да излекуваме мигрена без медикаменти?

Подобни статии


Остави коментар

© 2011 Bolestite.com ·